Prikbord

Hier staan actuele berichten: nieuwtjes, activiteiten van anderen, berichten en oproepen namens onze leden. Een bericht delen? Geef het door via het contactformulier.

kerstkoffie

Kom koffiedrinken Eerste Kerstdag

Op Eerste Kerstdag is iedereen, lid of geen lid, welkom op onze kerstkoffie. Tussen 11 en 13 uur schenken we koffie en thee, en presenteren we lekkere hapjes. De toegang is gratis maar om de kosten te bestrijden vragen we een bijdrage in onze donatie-pot. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Locatie: ontmoetingsruimte Thomas Wildey, J.P. Tijsseweg 100 (ingang rechtsachter), verdieping 2

Lichtjesroute

Lichtjesroute

Voor mensen die moeilijk alleen op pad gaan, organiseert de coalitie Een tegen Eenzaamheid een speciaal bezoek aan de verlichte binnenstad. Op drie tijdstippen tussen 18 en 20 uur fietsen mensen van Fietsen alle jaren op een riksja met twee passagiers langs de december-versieringen in Deventer.

De tocht start vanaf theater Mimik. Deelnemers worden opgehaald en thuisgebracht door vrijwilligers van Automaatje. De fietstocht duurt een half uur, daarna is er warme chocolademelk in Mimik.

De Lichtjesroute wordt gereden van 12 t/m 16, en 19 t/m 23 december. Deelname is gratis, reserveren verplicht via Automaatje, telefoon 0570 – 781 781.

 

kerstwandeling mantelzorgers

Kerstwandeling voor mantelzorgers

Carinova mantelzorg-ondersteuning organiseert op dinsdag 20 en woensdag 21 december kerstwandelingen voor mantelzorgers bij abdij Nieuw Sion in Diepenveen. Ontvangst met een warme drank en wat lekkers; daarna maken de deelnemers in kleine groepjes een wandeling. Bij terugkomst is er gelegenheid om bij te praten met een drankje. 

Dinsdagmiddag 20 december aanvang 13.30 uur; woensdagmorgen 21 december aanvang 9.30 uur. Deelname is gratis.

Locatie: Abdij Nieuw Sion: Vulkerweg 6, 7431 PJ Diepenveen 

Aanmelden tot 14 december per mail steunpuntmantelzorg@carinova.nl of telefonisch: 0570-518185

opfriscursus autorijden

Verkeerskennis en rijvaardigheid opfrissen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een auto-opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder in de gemeente Deventer.

In twee bijeenkomsten van 2 uur worden senioren bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor ze ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Zo blijft u langer mobiel.

VVN biedt u daarnaast een individuele praktijk-rit aan in uw eigen auto, met een begeleider. Bedoeling is u tips en adviezen te geven over uw rijvaardigheid; u kunt hierdoor uw rijbewijs niet verliezen.

Donderdag 8 december en donderdag 15 december, 14.30 - 16.30 uur. Locatie: Wijk- en speeltuinvereniging de Driehoek, Rielerweg 110, 7416 ZJ Deventer

Aanmelden via www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl. Bel voor meer informatie 088 - 5248920

Wera, een Pool in Nijbroek

Een Pool in Nijbroek

Huisgenoot Myro Bosch heeft een boek geschreven over het leven van haar moeder en haarzelf. Myro kwam op jonge leeftijd uit Polen naar Nederland. Hoewel samen met een aantal familieleden, had Myro toch een vrij eenzame jeugd. Polen in Nijbroek: zij waren de enigen. Het boek gaat over het verleden maar ook over Myro's latere zoektocht naar haar roots.

Op onze Ochtend van verbinding heeft Myro haar boek Wera, een Pool in Nijbroek gepresenteerd. Het is te bestellen voor € 19,95. Eventueel plus verzendkosten.

computercafe

Computercafé in Diepenveen

Elke dinsdagmiddag is in Diepenveen een Computercafé waar u zonder afspraak kunt binnenlopen met uw vragen of problemen op het gebied van computer, tablet en smartphone. Ook is het mogelijk om uitleg te krijgen over WhatsApp, Facebook, Twitter, DigiD en andere programma’s.

Wilt u eenvoudige bewerkingen van foto’s uitvoeren op uw apparatuur? Wilt u spelletjes installeren? Ook dat kunnen de vrijwilligers u uitleggen. Voor sommige programma’s en diensten zijn uw wachtwoorden nodig, neem die mee.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Consumpties voor eigen rekening. Dinsdags van 13:30 tot 15:30 uur in Kulturhus, Dorpsstraat 30, 7431 CL Diepenveen

Meer informatie bij Huisgenoot Lidy de Ruiter, lidy.deruiter@home.nl